Agytorna- figyelem fejlesztés mozgással! 

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
7000
Kezdj hozzá

A videókban szeretném a gyerekeket bevezetni a játékos figyelem fejlesztés világába, ami nem olyan „uncsi” változatos, de folyamatos koncentrációt igényel, és még mozogni is lehet közben.

Előre szólok, nem csak gyerekeknek javasolt a gyakorlása! Anyucik, apucik gyerünk álljatok be velük, ha mostanában nem emlékeztek arra mit hova tettetek, ha szellemileg elhanyagoltátok magatokat, vagy ha éppen egy nagy projekt közepén álltok és jó lenne egy kis plusz edzés.

Az első két videóban ülésben láthattok gyakorlatokat, a harmadik videótól már állásban mutatom be, a 4. és 5. videóban pedig a gyakorlatsor elmagyarázása zajlik és a gyakorlás rátok van bízva.

Ajánlott 5 éves kortól a gyakorlás.

Életminőségünk első sorban agyi teljesítményünktől függ.

Ha jól tudunk koncentrálni, jó a memóriánk, magas a stressztűrő képességünk, gyorsan tudunk gondolkodni, az előnyt jelent az élet szinte minden területén kiváltképp a tét-, és versenyhelyzetekben.

Az agy teljesítményének növelésére a legjobb módszer a rendszeres gyakorlás és ismétlés. Amikor gyakorlunk akár szellemi, akár fizikai gyakorlásról van szó megnő az agy oxigén ellátása, ami segít abban hogy tisztábban és hatékonyabban gondolkodjunk. A rendszeres gyakorlás és ismétlés következtében növekszik a kreativitás és több friss új agysejt termelődik.

Az agynak összesen 4 nagy lebenye van: homloklebeny, halántéklebeny, falcsonti lebeny és nyakszirti lebeny. Az agytorna videók szempontjából a homloklebeny a legfontosabb. Ennek fő feladata a problémamegoldás, a beszéd, az érzelmek, a gondolkodás, a tervezés és a vázizmok irányítása. Szokták emlegetni az agy elemző, irányító-ellenőrző központjának, viccesen szólva a homloklebeny nélkül eláshatjuk magunkat. A homloklebeny legelső része a prefrontális kéreg, ez teszi lehetővé azt, hogy gondolkodjunk mielőtt cselekszünk. 

Az agytorna videók egy sor mozgásos gyakorlatból áll, amit mindig beszéd kísér, ezáltal a már említett frontális lebeny területét stimuláljuk. Az egyszerű gyakorlatoktól, folyamatos a haladás az egyre bonyolultabb és összetettebb gyakorlatokig. Az egymásra épülő és nehezedő mozgásos feladatok egyre nagyobb koncentrációt és figyelmet igényelnek. A mozgás mellé bonyolultabb gondolkodást igénylő beszédes feladatok társulnak és a végtag mozgások is fokozatosan elkülönítésre kerülnek. Tehát a két láb, a jobb és a bal kéz is mást csinál miközben egy erős gondolkodást igénylő feladatot oldunk meg.

Nézzünk egy példát: színes babzsákok felett ugrálás, pirosnál taps, zöldnél forgás, kéknél guggolás és még állatokat is sorolj hozzá! 

Elfogadjátok a kihívást?