Rólam

Üdvözöllek
Nébald Alexandra vagyok

sportszervező, egyéni és csoportos Tsmt-terapeuta, mozgásfejlesztő, vívóedző, aerobik edző, gyermekjóga oktató, kisgyermekgondozó-nevelő, Tündérvirág Mozgás Kuckó vezetője, Izgő-mozgó mozgásfejlesztő torna alapítója, Tündérvirág Családi Bölcsőde és Tündérvirág Óvoda szakembere.​

A sport már óvódás koromban közel került a szívemhez, először úsztam, majd atletizáltam, és 11 évesen vittek le először a vívni, ez szerelem volt első edzésre. Tagja voltam a korosztályos válogatottnak és a felnőtt női párbajtőr Olimpiai keretnek is. 2010-ben szereztem sportszervező diplomát, majd vívóedzői képesítést a Testnevelési Egyetemen. 2011-ben nyitottuk meg Édesanyámmal a Tündérvirág Családi Bölcsődét, ahol kisgyermeknevelő voltam éveken át. Feltűnt, hogy már ilyen kicsi korban milyen eltérések vannak a gyerekek fejlődésében, és elkezdett érdekelni a téma. Több továbbképzés elvégzése után ismerkedtem meg korai fejlesztés világával, a mozgásfejlesztéssel, a mozgásterápia hatékonyságával. 

Végzettségek

17 év sikeres sportpályafutás után

megszületett imádott kisfiam Olivér

így a versenysport a háttérbe került az anyaság és a gyerekek fejlesztése pedig előtérbe. 2017-ben nyitottam meg a Tündérvirág Mozgás Kuckó fejlesztőházat, ahol lehetőséget biztosítunk mozgásra kicsiknek, nagyoknak és szülőknek egyaránt. 2022-ben pedig a Tündérvirág Ovit is létrehoztuk, ahol mint szakember vagyok jelen és kísérem a gyerekek fejlődését, segítséget adva a szülőknek, elakadások esetén pedig egyénileg is támogatva őket.

Több, mint 10 év gyermekekkel eltöltött év után minden bátorságom összeszedve kidolgoztam másodmagammal az Izgő-mozgó mozgásfejlesztő torna tanfolyamot, ahol pedagógusokat és gyerekekkel foglalkozó szakembereket oktatunk az 1-6 éves korosztály játékos fejlesztésére.

Végtelenül hálás vagyok kisfiamnak, hogy általa megélhetem én is az anyaság pillanatait

megérthetem a gyerekeket és még jobb szakember lehetek.

 2023-ban pedig a kistesó érkezésével biztosan még teljesebb lesz ez az érzés. Férjemnek és családomnak köszönöm a rengeteg támogatást, mert nélkülük nem tartanék itt. És nem tudom elégszer megköszönni a hozzám járó manók szüleinek azt a sok szeretetet, bíztatást, lelkesedést, kedvességet, amit már sok-sok éve kapok és visz előre mindennap.

"Hiszem és tapasztalom is azt, hogy minél előbb megszerettetjük gyermekünkkel játékosan a mozgást és rendszeresítjük a család minden napjaiban, annál könnyebben veszi majd az akadályokat, és teherbírásának, önfegyelmének, kitartásának köszönhetően kiegyensúlyozottabb, harmonikus élete lesz majd." 

Social média felületek, ahol munkásságom tudod követni

Nagyon meghatódtam és büszke vagyok rá, hogy 2020-ban nekem ítélték az egyik Koronavírus Hősei címet, a karantén alatti játékos fejlesztő tornáim miatt, amit youtube csatornámon tettem közzé:

Interjúk és megjelent cikkek velem