Egy nagyon motiváló interjúval készültem Nektek. Pölös Zsófival beszélgettem, amit azonnal meg is osztok, előbb azonban néhány gondolat, hogyan is akadtam rá Zsófira. 17 évig voltam válogatott sportoló, ahol az edzéseken a fókusz főleg a víváson, a technika gyakorlásán, az állóképességen, gyorsaságon, a gyorserőn volt. A hajlékonyság, nyújtás kevesebb figyelmet kapott. Egyetem és munka mellett nem volt időm az edzéseken kívül elmenni máshova, így a YouTube-ot kezdtem bújni, valami “nyújtósközbenerősítős” torna után, és így akadtam rá Pölös Zsófi pilates videóira. Csak egy szőnyeg kellett és már indult is! Felpezsdítő volt! Egyszerre éreztem azt, hogy minden porcikám aktivizálom, és olyan izmokat dolgoztatok, amiket nem is szoktam, másrészről éreztem, ahogy egyre jobban belelazulok az órába testileg és lelkileg is.

Aztán úgy tíz évvel később, az instagramnak köszönhetően egymásra akadtunk, és sikerült személyesen is megismerni őt! Számomra egy üde színfolt itt az interneten, mert szeretem, a hozzáállását és azt, hogy NEM a szigorú diéta /a kalória számlálás/, az önsanyargatás híve. Egy egészséges, magabiztos, magát szerető Nő, aki segít Téged is az úton, ha Vele indulsz el! Nemsokára kezdődik hasreform programja, amire én is nagyon kíváncsi vagyok, szóval nekiálltam a részletekről faggatni Zsófit!

Azt írod az oldaladon, hogy “a legidőhatékonyabb tartós eredményt adó online hasizom regeneráló mozgásprogram”, el tudod mondani, hogy mitől ilyen speciális a hasreforma program? 

– Ez az egyetlen online, hasizom záró program Magyarországon, ahol a szakember látja a vendéget. Heti kétszer zoom alkalmazáson vagyunk, így látok, tudok segíteni, és a végén kérdezni is lehet. A hétvégére pedig egy videót adok, ahol a gyakorlatokat a zoomon tanultakra építettem. Minden torna összesen 20 perc.

– Mi az a plusz, amit Te adni tudsz más online edzésekhez képest a hasreformával?

– A teljes figyelmemet, a biztonságot, a 8 éves szakmai tudást hasizom zárásban, 17 éves tudást és tapasztalatot offline és online edzőként és – kétgyermekes anyaként – az anyasággal járó tapasztalatokat. 

Sajnos hallottam, hogy más programoknál nincsenek teljes videók, csak 1-1 percben megmutatott gyakorlatok. Vagy egy offline edzés rossz minőségű felvételeit adják el. Esetleg heti 4-5 alkalommal 50-60 perces edzéseket várnak el. Ez életszerűtlen egy kisgyerekes anyánál, de igazából hosszú távon bárkinél. Hiszen itt csak a törzsizomról beszélünk.

– Hogyan, mikor és miért kezdted el a Hasreforma programot? 

– Ez az egyik kedvenc történetem. Tombolt a covid második hulláma, és ekkor az edzőtermünk főbérlője hirtelenjében úgy döntött, visszaveszi a termet. Ez annyira mellbevágott minket, hogy egy nap kitettem egy posztot, ahol könnyes szemmel vagyok a képen, és elmesélem a történetet. Ekkor már nagyjából egy éve követőm volt Czippán Anett műsorvezető, aki erre a posztra felhívott, és elhívott a műsorába. Nem lettem ettől híres, viszont vele nagyon jóban lettünk. Neki mondtam először, hogy biztos van valahogy heti 3×20 perce, online. Megígérem, hogy nem kell több, és össze fogjuk zárni a hasizmát, és vissza fog húzódni a köldöksérve is. Végül bő három hónapot tornáztunk így együtt, de 11. hétnél készített egy új fotót magáról (bár nem kértem). Mindketten ledöbbentünk a látványtól, pedig sokszor hangoztatta, hogy két szelet bejgli után fotózta. Ezután beindult az agyam, hogy lehetne ezt a tudást többeknek is átadni. Hogyan tudnának zoom-on többen csatlakozni. Ekkor találtam ki a több csoportot és a hétvégi videós megoldást. Az első program 120%-ra telt be. Ezért bármennyire is nehéz helyzetben voltunk, az utolsó négy jelentkező díját jótékonyságra ajánlottam fel. Hálám jeléül ez a mai napig így megy. Csak ezt nem szoktam elmesélni. 🙂

– Mit tartasz a legnagyobb eredményednek a programmal? Volt olyan, ami nagyon emlékezetes maradt számodra?

– Két alkalommal előfordult, hogy a jelentkező gyógytornásza nem akarta hozzám engedni a vendéget, mert nem neki való. Én viszont vállaltam. A gyógytornászok pár hét után csak ámuldoztak, gratuláltak nekik, és elkérték a telefonszámom. Egy anyuka azt mondta, hogy hosszú évek óta nem mutatkozott a férje előtt világosban ruha nélkül. Most pedig örömmel nézegeti magát a tükörben, és szereti, ha a férjének is megakad rajta a szeme. Volt olyan aki nem tudott felállni a székről, de a program közepétől focizott a fiaival.

Nagyon sokan írták le privátban a program előtt, hogy undorodnak a hasuktól. Gyűlölik, bárcsak ne lenne, bárcsak ne ebben a testben kellene élniük. Azóta crop topban járnak… Lehetne még sorolni. Beszéljenek a képek is. 🙂

– Férjeddel, Gergővel igazi csapat vagytok, mi az amiben segít Neked a program során? 

– A HasReForma nagyon közel áll a szívünkhöz, hiszen engem szinte kihúzott az első gyerek utáni covidos depresszióból, másrészt sokat segített hirtelen a család anyagi helyzetén. Sokszor voltam bizonytalan a programok indulásakor, hogy érdekelni fog-e ez bárkit. Gergő minden sírós estén biztatott, hogy csak folytassam. Egyedülálló program és hatalmas segítség lesz a nőknek. Gergő készítette el a www.hasreforma.hu oldalt is, miközben egyáltalán nem ez a szakmája. És mindig ő van a gyerekekkel, mikor nekem tornám van. 

– A részletekre nagyon kíváncsi vagyok, mert már én is kinéztem, de az időpontokat a kismama agy nehezen tárolja! Szóval kérlek minden fontos információt említs most meg! Hogyan lehet csatlakozni? Mikor kezdődik a program? Meddig tart? Mikor vannak a közös tornák?

– Csatlakozni a www.hasreforma.hu oldal alján lévő adatlap kitöltésével (és a díj befizetésével) lehet. Évente két program szokott indulni, egy tavasszal, egy ősszel. De idén először azt hiszem, az őszi elmarad. Viszont már gondolkodom valamiféle franchise-ban is, hogy többekhez eljuthasson a tudás. A mostani program február 5.-én indul és 8+1 hetes. Az első hét elején elméleti tudást adok át három videóval és egy élő bejelentkezéssel. Aztán jön nyolc hét torna. Majd a kilencedik hét végén lezárjuk a programot. Idén két időpont közül lehet választani: kedd és csütörtök 10:00 vagy 21:00. További sok-sok informáió, sok videó és kép  fent van a honlapon. Fontosnak tartom elmondani, hogy az önszeretet és a crop topok nem azért jöttek el, mert mindenki fitnesz modell lett. A torna mellett olyan szemléletet adok át, amivel elkezdik elfogadni magukat, becsülni a törekvéseiket, sokkal lazábban venni a fitnesz ipar által okozott stresszpontokat. Nekem a fájdalommentes mindennapjaik és ez az igazi eredmény!

– Nagyon szuperul hangzik, Zsófi a szavaid annyira motiválóak, hogy én kedvet kaptam hozzá, kezdjük azonnal!

Köszönöm Neked!

Ha szeretnél Te is csatlakozni a programhoz, Zsófit az alábbi elérhetőségeken éred el:
www.hasreforma.hu
www.poloszsofia.hu
www.instagram.com/zsofiapolos/