Irány a TURBINA! 🎉

Április 14-én vasárnap ráadásul én is ott leszek egy szuper tornával és akadálypályával!

Egy közösségi tér a VIII. kerületben egy izgalmas háztömbben, ami megannyi titkot rejt! Az első Turbinára nagyon kíváncsian mentünk el, valahogy nem tudtam elképzelni, hogy ennyire sok program hogyan is férhet meg egy ilyen helyen! Aztán tárca maradt a szám, hogy jééé simán!

A nagyteremben koncert/jóga/torna, udvari bohóc és a lézerpálya is nagy kedvenc, kisteremben nagyon kreatív játékok, pl óriás sakk, célba dobás, tűzön járás, fent kreatívkodás, és persze baba mama játszó sarok, a kicsikre is gondolva, anyukáknak pedig állandó beszélgető partner Léleknevelés Rácz Mónika, akitől lehet kérdezni.

Mindezt egy téma köré építve! Hihetetlen micsoda ötletek, felszerelés, programok! Mostmár állandó vendégek vagyunk. Sikerült elkapnom a nagy szervezés közben Holup Orsolyát, a kölyök Turbina események főszervezőjét.

Honnan jött az ötlet, hogy elindítsd a Kölyök Turbina program sorozatot? 
Az első tematikus születésnapot öcsémnek szerveztem, lassan 15 éve. Annyira jól sikerült, hogy utána már a családban, baráti körben is több ilyet csináltam. Mikor megszülettek a gyermekeim, akkor magától értetődött, hogy nekik is nagy, egy-egy őket érdeklő téma köré épített szülinapi bulikat rendezünk. Szerencsés véletlen volt, hogy amikor a Turbina vezetősége úgy gondolta, hogy gyerekprogramokat is rendeznek, egy, az oviból ismerős apuka, aki gyerekeivel részt vett a szülinapjainkon, engem keresett meg ezzel a lehetőséggel. Minden alkalommal más a tematika! Iszonyatosan egyedi és kreatív minden apró részlet és ötlet ilyenkor! 
A kedvencem az IKEA szemetesből megalkotott óriás sakk figurák voltak! 

Honnan jönnek ezek Neked? 
A tematikát az adott évszakhoz vagy ünnepkörhöz szeretem igazítani. Ez meghatározza a játékokat, díszleteket, amiknél igyekszem a meglévő anyagokat kreatívan felhasználva újra hasznosítani. Én vagyok az a bolond anyuka, akinek a szülőtársai a „szemetet”, amit sajnálnak kidobni begyűjtik, hogy fel tudjam használni. Szeretek olyan világot megteremteni a gyerekeknek, amiben szabadabban érezhetik magukat, és ami visszahozza a varázslatot az életükbe. Mert ők még a mesékben élnek, de szerintem erre a hétköznapok kevés lehetőséget adnak nekik. 

Mennyit készültök egy ilyen eseményre?
Folyamatosan foglalkozunk a témákkal, hiszen előre meg kell határozni, hirdetni, leszervezni. Maga a „felépítés” kb. két hetet vesz igénybe, az ötleteléssel, beszerzéssel, megvalósítással. 

Kiknek szólnak a programok?
A Turbina Kulturális Központ egy új, művészeti- és közösségi tér Budapest VIII. kerületében. A háztömb 1300 négyzetméterén megférnek egymás mellett a legkülönfélébb zenei műfajok képviselői, jógaórák és kiállítások, kézműves vásárok lusta vasárnapi brunchokkal egybekötve, vagy éppen formabontó nappali bulik. Ezt a sokszínűséget egészítik ki a havi rendszerességű gyerekprogramok. A Kölyök Turbina eseményekre olyan családokat várunk, akiknek fontos, hogy minőségi programokkal töltsék szabadidejüket: nálunk közösen alkothatnak a szülők a gyerekeikkel, anélkül, hogy utána csillámport kéne porszívózniuk. A zenei programjaink is élvezetesek a felnőttek számára is. Az egyes tevékenységek mind fejlesztik valamilyen módon a gyerekeket: szociális kapcsolódások, finommotorika, ritmusok, bátorságpróbák… 

Mik a következő dátumok és a témáik?
A következő eseményünk a Kölyök Turbina Lovagképző április 14-én. Május 12-én Zöldellő – Danny Mesél előadással, méhészeti bemutatóval, könyvbemutató, virág ültetéssel és madárházikó készítéssel. Június 9-én pedig Sellők és Kalózok témájával várjuk a családokat.

Gyertek Ti is szuper lesz! 🎉

(Enni- innivaló van a büfében, de inkább csak snack jelleggel, így érdemes nem korgó pocakkal jönni, és babakocsival lehet parkolni, de onnan a lépcső meg kacskaringó miatt a hordozó szerintem jobb megoldás.)